Kibera 28 februari - 1 mars

Klädtvätt efter dagens skola Klädtvätt efter dagens skola Klädtvätt efter dagens skola Klädtvätt efter dagens skola Klädtvätt efter dagens skola Barnhemmet i Kibete

Tisdag 28 februari - efter en hel del letande hittade vår busschaufför fram till Frälsningsarméns Barnhem i Kabet, som är en annan stadsdel i Nairobi. Samtliga barnen som bor här kommer från slummen och är föräldralösa. Här får de en stor "familj" och någonstans att bo + att de får gå i skolan och skaffa sig en utbildning. I anslutning till barnhemmet driver Frälsningsarmén även en kår / församling. Deras musikkår kom och spelade för oss och vi fick spela lite för dem. Ytterligare en ny dag med fler nya vänner.

Ledaren för musikkåren heter Kennedy Kiriwa och är dessutom tränare för ett fotbollslag. Deras högsta önskan är att få åka till Sverige och vara med i Gothia Cup i Göteborg.

Onsdag 29 februari blev den mentalt jobbigaste dagen för de flesta av oss. Under några timmar fick vi göra ett besök i den skola som Frälsningsarmén driver i anslutning till kåren i Kibera. Här går ungefär 100 barn i tre olika åldersklasser (4 - 6 år). Alla barnen hade övat in olika sånger enbart för att vi skulle komma dit - de var fantastiskt duktiga. Vid rasten mellan några lektioner höll vi på att ställa till ett riktigt kaos på skolgården. Vi hade med oss ett par fotbollar, vilket naturligtvis uppskattades av många - dessutom lite såpbubblor, något som var minst lika populärt. Mest stoj blev det nog när några stycken av oss började leka med barnen i deras klätterställningar och vid rutschbanan. Förmodligen hade barnen kunnat fortsätt hur länge som helst.

Efter lite mat hade vi förmånen att få dela upp oss i små grupper och följa med på hembesök hos olika medlemmar vid kåren. I de smala vindlande gränderna tog våra väner emot oss i sina hem - ofta ett rum, som fungerar som kombinerat kök/sovrum/vardagsrum med en yta av ungefär 10 kvadratmeter. Här samsas hela familjen och kanske dessutom några barn vars föräldrar inte längre lever. Kulturkrock?? - Javisst!! - men vi kände en fantastisk gemenskap med våra vänner i Kibera.

Torsdag 1 mars tillbringade vi återigen tillsammans med våra vänner i Kibera. Ett spännande inslag var när vi skulle lära oss sjunga på Swahili. Mot alla odds lyckades vi så bra att vi tog med oss text och noter hem till Sverige. Vid ett par tillfällen har vi faktiskt använt "Uwezo" under våra Kibera konserter.

Senare på dagen var det dags för en ny marsch och ett nytt Friluftsmöte ute i slummen. Mitt i värmen och hettan kom det plötsligt ett riktigt ösregn - blött men uppfriskande.

Tre dagar kvar på vår spännande resa

Kibera February 28 - March 1

Information in English will follow as soon as possible