Kibera 2 - 4 mars

Fredag 2 mars tillbringade vi till stor del vid kåren Nairobi Central. Först spelade deras musikkår för oss innan vi bytte plats så att vi spelade för dem. Efter en gemensam lunch var det dags för "Massed Bands" vilket betydde att alla musikanter oavsett vilken muskkår de spelade i kunde vara med under nästan två timmar. Det var en fantastisk samling och en lika fantastisk spelglädje. En historia som visade hur viktigt en sådan här samling är att en av musikanterna som var med den eftermiddagen hade gått med sitt instrument i 4 timmar för att delta. Han hade ju dessutom lika lång väg tillbaka hem.

Lördag 3 mars började dagen i Kibera med Bibelklass för de yngre barnen. Därefter både musikkårsövning och dansträning - båda dessa inför söndagens tillfällen.

Eftermiddagen var lite lugnare och vi hade tillfälle att prata och umgås - vissa av oss lärde sig en del ord på Swahili. En rundtur med bussen för att vi skulle se en överblick av Kibera kunde ha slutat riktigt illa eftersom vi fick vända där vägen tog slut och mörkret började falla.

Söndag 4 mars = vår sista dag tillsammans med vännerna i Kibera (för den här gången). Det här skulle bli en riktigt lång dag med tidig samling i Kibera. Dags för dagens första marsch och friluftsmöte samt marsch tillbaka innan söndagens Gudstjänst tog sin början. Det var varmt och lokalen var fullsatt - många fick inte plats utan stod på planen utan för huset. Här spelade vi Svenska gäster tillsammans med Kiberas Musikkår.

Söndag eftermiddag - dags för vårt sista tillfälle tillsammans. Nu fick vi besök av tre personer från den Svenska Ambassaden i Nairobi. Mycket musik och sång av både Kiberas Musikkår och av oss innan det var dags för resans största överraskning för våra vänner. Instrumenten som vi spelat på under 10 dagar skulle inte med hem - allt lämnades kvar - inklusive alla noter och en komplett uppsättning med slagverk. Det kändes verkligen att vi kunde göra skillnad.

Det visade sig att - som alltid - tiden hade rusat iväg fantastiskt fort och våra 10 dagar var redan över. Många vänskapsband har knutits och kommer säkerligen att räcka livet ut. Så många som fick plats på bussen följde med till flygplatsen för att vinka av oss. Under dessa dagar möttes vi av en fantastisk värme - i första hand från våra nya vänner

Vad hände efter vår resa? Jo - numera handlar det mesta om barnen i Kibera. De behöver all hjälp de kan få - både från oss och från dig som läser det här.

Kibera March 2 - 4

Information in English will follow as soon as possible