Mars 2012 - December 2013

Våren 2012 - det har nu gått nästan 3 månader sedan vi besökte våra vänner i Kibera och projektet har gått in i en ny "fas" där vi försäker ge hjälp till självhjälp. Det första riktigt påtagliga är att ett företag + en privatperson gått samman för att sponsra en av musikanternas utbildning till flygplansmekaniker. Dessutom har en av våra Afrika-resenärer gjort en insamling bland arbetskollegor samt i barnen klasser. Detta resulterade i att 19 elever i skolan, som drivs av Frälsningsarmén i Kibera, kunnat få sina skoluniformer.

Från ett företag i Göteborg kom en generös gåva, som precis räckte till varma jackor, skor och strumpor till dessa 19 barn.

En av medlemmarna i musikkåren när vi var i Nairobi var Johan Hultegård, som gjorde ett uppehåll i sina läkarstudier för att åka ner och jobba som volontär under två månader under hösten 2012.

Vår första Kibera konsert efter resan till Kenya hade vi på Frälsningsarmén i Jönköping, som under hösten 2012 tagit vårt Kibera-projekt som sitt "Missions-projekt" - stort tack för detta. Här lades grundplåten för vårt bidrag till "Kyrkbuss", som du kan läsa om nedan.

Ett önskemål och något vännerna i Kibera sparade till redan när vi träffade dem 2010 är en "Kyrkbuss". Eftersom ingen äger någon bil - i princip ingen äger en cykel - i princip ingen har råd att betala biljetten till kommunala bussen så går man. Man går alltid och den sträcka som krävs för det aktuella ändamålet. Under 2012 - 2013 har vi från diverse insamlingar, från ett par sponsor-företag samt gåvor vid ett par av våra Kibera-konserter kunnat skicka nästan SEK 60.000 till deras buss-fond. Fortfarande saknas mycket pengar, men förhoppningsvis skall de så småningom kunna köpa sin buss.

Det har naturligtvis hänt mycket, mycket mer med du som är intresserad är välkommen att höra av dig så skall vi försöka berätta mer.

Minnen från 2014 och 2015 finns här

March 2012 - December 2013

Information in English will follow as soon as possible