Januari 2014 - December 2015

Under rubriken sponsring hittar du information om "Studiesponsring" = kostnaden för skolgång och skoluniformer, skor, strumpor och varma tröjor.

Detta började 2013 med lilla Rosina för att under 2014 följas av hjälp till hennes två yngre systrar.

Under 2014 började vi fråga efter "Kibera Föräldrar" (= vårt projekts motsvarighet till Världsföräldrar).

2014 tog Frälsningsarmén i Nässjö Kibera-projektet som sitt "Missionsprojekt". Deras första gåva som användes enligt önskemålen från Kibera räckte till utvändig renovering av framsidan av stora kyrkbyggnaden samt inköp av drygt 200 stolar, vilket behövdes då hälften av gudstjänstbesökarna tidigare hade stått.

  • Entrésidan inför renoveringen
  • Helt utan "skyddsnät"
  • Stort tack till Frälsningsarmén i Nässjö - vilken skillnad

I samband med vår Kibera konsert i Nässjö (november 2014) gjorde vi ytterligare upprop efter Kibera Föräldrar och fick då "napp" för ytterligare 3 namngivna barn. Dessutom ett par som vill vara med och hjälpa till, men inte till något namngivet barn.

I slutet av 2014 flyttade Capt Odanga till en annan kår. Detta gjorde att hela första halvåret 2015 blev som ett "vakum".

Efter diverse försök till mailkonversation har vi åter fått kontakt med två av de vänner som vi träffade redan 2010 i samband med att projektet startade. Det är Robert Simiyu och Ken Embenzi, som under åren från 2010 och framåt har betytt mycket för utvecklingen av verksamheten inom Frälsningsarmén i Kibera (och till viss del även resten av Nairobi).

De är numera flitiga med mailkontakter, vilket gör att projektet fortsätter som tidigare med mycket täta kontakter och rapporter.

Under 2015 hade vi en Kibera konsert - den här gången på Frälsningsarmén i Lidköping. Som vanligt när det gäller medlemmarna i musikkåren så är de helt fantastiska. Alla ställer upp helt gratis och betalar själva för resa, mat och eventuell övernattning. Vi är mycket tacksamma för denna fina inställning.

Ett stort tack till Bo Jennesjö och hans medhjälpare, som gjorde den här dagen möjlig. Ett stort tack också till de företag som gick in och sponsrade Kibera projektet.

Varje höst har vi kontakt med våra vänner i Kibera angående elever, som behöver hjälp med skolavgifter och skoluniformer. Robert Simiyu skickade en lista med ganska många namn och vi kände att "det här klarar vi aldrig". Precis som tidigare år har många privatpersoner blivit rörda och gripna över den situation, som barnen i Kibera lever i.

Tack vare bidrag från ännu fler privatpersoner, men också olika musikkårer och kårer / församlingar kunde vi i slutet av november skicka pengar som för 2016 räcker till 17 elever.

December månad - blev det något Christmas Party? Ja - även det här året fick vi den hjälp som behövdes - till stor del genom den insamling som gjordes i samband med konserten i Lidköping.

Än en gång - stort tack till alla som hjälper oss att hjälpa barnen i Kibera!

Fortsättningen kommer nu under fliken "Nyheter"

January 2014 - December 2015

Information in English will follow as soon as possible