Vad är "Christmas Party" / What is "Christmas Party"

Vid något tillfälle veckorna före Jul brukar barnen i skolan få "lite extra" för att de skall känna att nu är det Jul. De flesta åren har det varit pannkakor & sylt. Vid något tillfälle fick de i stället ris & köttgryta.

För dem som i princip inte har något är detta naturligtvis "Christmas Party". Under fyra år har vi nu haft förmånen att kunna hjälpa till så att de kunnat få detta "lilla extra", något som vi är mycket tacksamma för.

CHRISTMAS PARTY 2015 - är första året efter det att David Odanga flyttat från Kibera. Ny ansvarig för kåren i Kibera är nu Major Cleopas Mukiti. Även den här gången är antalet barn så många att man inte ryms i skol-byggnaden - drygt 325 personer. Under 2015 har vi - med hjälp av många privatpersoner och olika kårer / församlingar kunnat hjälpa 10 barn med deras kostnader för skoluniform och skolgång. I år är också dessa barn och deras föräldrar inbjudna. De flesta av dem har tidigare ingen koppling till församlingen utan det är genom barnens skolgång som detta blivit möjligt.

CHRISTMAS PARTY 2014 - är det nu fler barn från slummen som bjuds in. Behoven är enorma och helt ofattbara. Eftersom det nu är så många ryms man inte i skolans lokaler utan har flyttat in i stora kyrksalen. Sammanlagt är det drygt 320 barn + 40 vuxna, varav en del är från musikåren, som hjälper till med organisationen och genomförandet. Tomten hade hittat till Kibera, vilket uppskattades mycket av barnen. Att det var uppskattat gick inte att ta fel på - när Christmas Partyt var slut ville de flesta inte gå hem utan stannade kvar utanför i ett par timmar.

CHRISTMAS PARTY 2013 - bjuder man även in en del barn från slummen som inte går i skolan. Inklusive lärarna samt Capten och fru Odanga och i år alla tre åldersklasserna är det lite drygt 250 personer

CHRISTMAS PARTY 2012 - är första gången som vi har förmånen att hjälpa till. Den här gången är det "enbart" för barnen som går i Frälsningsarmén skola vid deras Community Center. Totalt blir det strax över 100 peersoner inklusive lärarna och kårledarna David Odanga och hans fru Linette.

Information in English will follow as soon as possible