The Salvation Army Kibera Community Center

Här bedriver man skolundervisning för tre olika åldersklasser samt - varje lördag förmiddag även bibelundervisning. Denna är för det mesta kombinerad med att barnen får ett mål mat - bestående av ris & bönor. För många av dem är det den enda lagade mat de får under hela helgen.

I Kenya har alla barn skoluniform - lite olika utseende beroende på vilken skola man går i och vilken åldersklass. Här är det ett STORT behov eftersom många föräldrar inte har råd med detta och dessutom lever många barn helt utan någon vuxen som tar hand om dem.

Behovet av hjälp med skoluniformer växlar väldigt mycket. Ibland kommer förfrågan riktigt akut - ett barn skall börja skolan, men kan inte få hjälp med sin skoluniform. Utöver problemet med skoluniformer så behöver barnen även skor, strumpor och varma jackor. Under deras vinter med lite svalare väder och mycket regn behövs detta mycket.

Totalt under åren 2012 - 2015 har vi - återigen med hjälp av många privatpersoner i Sverige - kunnar hjälpa fler än 100 barn med deras uniformer.

 

Under den här rubriken - COMMUNITY CENTER - kan det dyka upp förfrågan om hjälp för lite av varje. Utöver de olika skolbyggnaderna ingår även "Community Center Hall" där en mängd olika verksamheter hålls.

De flesta av skolbarnen har aldrig varit utanför slummen i Kibera. Ett stort önskemål har varit att barnen skulle kunna besöka en av Nationalparkerna - något som Kenya är berömda för i hela Världen. Det kändes fantastiskt att kunna bidra till att barnen fick lära känna lite mer om sitt land - inte bara det som finns inne i Kibera.

Ett akutproblem som vi kunde hjälpa till med = totalstopp i latrinen! Om inte anläggningen rensades skulle man vara tvungen att stänga. Tack vare en generös insamling vid en konsert i Stockholm och Söderkårens Musikkår kundet problemet lösas.

Information in English will follow as soon as possible